Advocatenkantoren Amsterdam Zuidas

De Zuidas in Amsterdam staat bekend als het zakelijke en juridische hart van Nederland, waar vele gerenommeerde advocatenkantoren gevestigd zijn. Deze advocatenkantoren op de Zuidas bieden een breed scala aan juridische diensten en vertegenwoordigen zowel nationale als internationale cliënten. Met hun prestigieuze kantoorpanden, moderne faciliteiten en ervaren teams van advocaten, staan de advocatenkantoren op de Zuidas bekend om hun expertise in verschillende rechtsgebieden, zoals ondernemingsrecht, financieel recht, vastgoedrecht en arbeidsrecht. Ze werken nauw samen met bedrijven, financiële instellingen en andere professionals om hoogwaardige juridische oplossingen te bieden voor complexe zakelijke vraagstukken.

Amsterdam Zuidas
Hogan Lovells

Hogan Lovells

De Amsterdamse vestiging van het internationaal advocatenkantoor Hogan Lovells is gevestigd aan de Zuidas in stadsdeel Zuid en houdt zich bezig met advocatuur gericht op het hogere segment van het bedrijfsleven, met affiniteit voor het internationaal zakelijk verkeer. Bank- en effectenrecht, de overnamepraktijk, het verzekeringsrecht, overheden, financiële markten en de ondernemings- en commercieel rechtelijke procespraktijk vormen de kern van de Nederlandse dienstverlening van Hogan Lovells. Het kantoor betrekt actuele ontwikkelingen bij het adviseren van cliënten en signaleert daardoor vroeg en op eigen initiatief, risico’s en kansen. De samenwerking met andere Hogan Lovells kantoren in meer dan veertig partner kantoren op de belangrijkste internationale locaties qua handelsverkeer staat ter beschikking van cliënten en verzekert herkenning, toegang, vertegenwoordiging en een specialistische benadering, waar ter wereld dan ook en met een snelheid en efficiëntie die onderscheidend is. De advocaten hebben jarenlange ervaring binnen en buiten Nederland, maar ook binnen en buiten de topadvocatuur.

Meer Informatie
Amsterdam Zuidas
De Brauw Blackstone Westbroek

De Brauw Blackstone Westbroek

Vanuit haar hoofdvestiging in het Amsterdams kantoorcomplex “The Rock” aan de Zuidas, opereert het grootste advocatenkantoor van Nederland, De Brauw Blackstone Westbroek. Het kantoor is een internationaal georiënteerd en onafhankelijk full service kantoor met meer dan driehonderd advocaten werkzaam en gespecialiseerd in ieder denkbaar rechtsgebied. De advocaten werken nauw en multidisciplinair samen met fiscalisten en het notariaat, om zo de belangen van cliënten zo compleet en efficiënt mogelijk te kunnen behartigen. Met een groeiende maatschap, een uitbreidend cliënt bestand, een internationale blik en hechte banden met de wetenschap en rechtspraak, onderscheidt De Brauw Blackstone Westbroek van iedere andere rechtsbijstand aanbiedende dienstverlener in de Benelux en draait zij, volgens de rangschikkingen en navraag onder collega’s, mee in de absolute wereldtop. Enkele rechtsgebieden waarin het kantoor bijzondere expertise kan bieden: financiële markten, fusies en overnames, bank- en effectenrecht, verzekeringen, financieel strafrecht, bestuursrecht en overheden, cassaties, Europees en Internationaal rechtelijk procederen voor verschillende ah hoc en staande tribunalen, commissies, instituten en Gerechtshoven. De internationale aanpak manifesteert zich met kantoren in Brussel, Frankfurt, Londen, New York, Singapore en Shanghai.

Meer Informatie
Amsterdam Zuidas
Houthoff

Houthoff

Houthoff is gevestigd in stadsdeel Zuid, aan de Zuidas en is een van de grootste advocatenkantoren van Nederland, met expertise op vrijwel ieder rechts- en aandachtsgebied. Met vestigingen in Amsterdam, Rotterdam, Brussel, Londen, New York en meer dan driehonderd professionele juridische dienstverleners, waaronder advocaten, fiscalisten en notarissen zet dit full service kantoor zich in voor ondernemingen, overheden en andere organisaties en particulieren. De advocaten maken onderdeel uit van het bestuur van specialistenverenigingen, de redactie van vakbladen, verschillende advies- en overlegorganen, wetenschappelijke instituten en in plaatsvervangende hoedanigheid, de rechterlijke macht. Enkele gebieden waarop het kantoor zich volgens de Nederlandse en internationale rangschikkingen onderscheidt, zijn de overnamepraktijk, het vastgoedrecht, commerciële contracten, de publiek/private samenwerking en het mededingingsrecht. De cliënten waarderen de toewijding, bereikbaarheid en creativiteit van de advocaten. De samenwerking in teamverband met diversiteit aan expertise en achtergrond zorgt voor goede resultaten en unieke inzichten. Het kantoor beoefent juridische dienstverlening met een vooruitziende blik vanuit een gedachte van inclusiviteit in veranderende tijden en loopt regelmatig voorop waar het communicatie, media en technologie betreft.

Meer Informatie
Amsterdam Zuidas
Dentons Boekel

Dentons Boekel

Dentons Boekel is actief in Amsterdam sinds het midden van de vorige eeuw en maakt onderdeel uit van een van de grootste juridische samenwerkingsverbanden ter wereld, met voor haar omvang een unieke toegangspoort naar Aziatische markten en voor Aziatische cliënten. Het kantoor is gevestigd in stadsdeel Zuid, in het zakelijk centrum van de Amsterdamse Zuidas. De adviespraktijk van de Amsterdamse vestiging is full service en richt zich op aandachtsgebieden zoals bank-, verzekering-, financiering- en effectenrecht, vastgoedrecht, de overnamepraktijk, herstructureringen, milieurecht, mededingingsrecht, notariële diensten, bestuursrecht, aanbestedingsrecht en belastingrecht. De volledige integratie voor zakelijke cliënten bestaat uit een aanbod dat strekt tot verschillende disciplines, zoals fiscalisten en notarissen in teams met de advocaten, maar ook tot een wereldwijd netwerk met goede vertegenwoordiging in de opkomende economieën en hard groeiende BRIC-landen. De cultuur is open, gericht op delen van kennis en contacten, ervaringen en deskundigheid en de Amsterdamse achtergrond en geschiedenis, maken dat lidmaatschappen bij specialistenverenigingen, een diepe wetenschappelijke basis en post academisch onderwijs als versterking van jarenlange praktijkervaring, de advocaten in staat stelt om op het hoogste niveau advocatuurlijke diensten te verlenen op advies- en procesgebied.

Meer Informatie
Amsterdam Zuidas
Resor

Resor

Resor is een gespecialiseerd nichekantoor, gericht op een selecte groep cliënten, gevestigd in stadsdeel Zuid. De kernactiviteiten van het kantoor zijn advies- en proces werkzaamheden bij complexe, veelal grensoverschrijdende transacties en herstructureringen van groot formaat. Het team bestaat uit deskundigen op een aantal aangrenzende aandachtsgebieden, met name bestuurders- en commissarisaansprakelijkheid, corporate litigation, bank- en effectenrecht, herstructureringen, insolventie, curator werkzaamheden en specialistisch vennootschapsrecht. De expertise en deskundigheid van de betrokken advocaten is verworven door eerder werk bij internationale advocatenkantoren, met nauwe betrokkenheid bij grote, complexe en spraakmakende herstructureringen. Als zodanig zijn zij bekend met de druk, de belangenafwegingen, de risico’s en de kansen die cliënten confronteren in situaties zoals insolventie of doorstart, transacties van ongekend formaat of ingrijpende bestuurswijzigingen. Als vertrouwde partner van internationale ondernemingen, investeringsfondsen en andere organisaties, weet RESOR de instrumenten van het Nederlands en Europees recht ter beschikking te stellen van de cliënt en stelt het team daarbij het resultaat voor de cliënt voorop.

Meer Informatie
Amsterdam Zuidas
Stibbe Advocaten

Stibbe Advocaten

Met bijna tweehonderd advocaten werkzaam in zeven zakelijke centra over de hele wereld, heeft Stibbe haar hoofdvestiging in Stadsdeel Zuid. Stibbe richt zich op grote organisaties en hun juridische behoeften. Daartoe behoren onder meer overheden, multinationals, ondernemers en internationale organisaties. De financiële sector wordt onder meer bedient met expertise in financiële markten, Europese en Nederlandse regelgeving voor de sector, private equity en verzekeringen. Alle overige ondernemingen kunnen daarnaast profiteren van de deskundigheid op het gebied van ondernemingsrecht, mededingingsrecht, bestuursrecht, herstructureringen, arbeidsrecht. Naast een grote en gevarieerde adviespraktijk, voert het kantoor een gespecialiseerde procespraktijk op een aantal gebieden en beschikken de advocaten over de mogelijkheid om ook op korte termijn unieke resultaten te leveren, wanneer de druk hoog is. Qua specialisme en cliënt- en oplossingsgerichtheid staat het kantoor internationaal hoog aangeschreven en de omvang stelt een brede variatie aan hyperspecialisaties ter beschikking van clienten. Nauwe samenwerking met meerdere rechtenfaculteiten en betrokkenheid van verschillende hoogleraren bij de rechtspraktijk van Stibbe dragen bij aan de voorsprong die ter beschikking gesteld kan worden van de cliënt. Het kantoor anticipeert op wijzigingen in regelgeving, marktomstandigheden en internationale ontwikkelingen en informeert cliënten op eigen initiatief over grote veranderingen en de betekenis voor de markt.

Meer Informatie
Amsterdam Zuidas
NautaDutilh

NautaDutilh

De Amsterdamse vestiging van dit kantoor, dat al jaren lang tot de top drie grootste advocatenkantoren van Nederland behoort, is te vinden in Stadsdeel Zuid. Met vestigingen in Brussel, Londen, Luxemburg, New York en Rotterdam, bedient NautaDutilh grote Nederlandse en internationale organisaties, bedrijven en overheden op ieder denkbaar rechtsgebied. Een waar full service aanbieder, met teams waarbinnen behalve advocaten ook notarissen en fiscalisten op het hoogste niveau samenwerken. Binnen de Benelux is het kantoor een van de grootste onafhankelijke dienstverleners van haar soort. De jarenlange ervaring van de advocaten bestaat uit betrokkenheid bij alle grote transacties en veel spraakmakende rechtszaken uit de recente geschiedenis. Naast de financiële en vastgoed transactie praktijk, wordt op gebied van ondernemingsrecht, overnames, beursgangen en mededingingsrecht geadviseerd. De expertise van het kantoor is talloze keren gewaardeerd door internationale awards en plaatsen bovenaan de jaarlijkse ranglijsten. Cliënten prijzen het kantoor om de dienstverlening, deskundigheid en innovatie. De advocaten hebben binnen en buiten de advocatuur ervaring opgedaan in de rechtspraktijk, het bedrijfsleven, de overheid en de rechtspraak en de multidisciplinaire samenwerking in teamverband, zorgt voor bijzondere inzichten en brede mogelijkheden.

Meer Informatie
Amsterdam Zuidas
AKD Advocatuur

AKD Advocatuur

De Amsterdamse vestiging van dit advocatenkantoor, een van de grootste onafhankelijke advocatenkantoren van Nederland, is gevestigd in stadsdeel Zuid. Als het hardst groeiend advocatenkantoor van de afgelopen tien jaar, bedient AKD met vestigingen in Amsterdam, Breda,. Brussel, Eindhoven, Luxemburg en Rotterdam een grote groep cliënten, die variëren van midden-/kleinbedrijf tot overheden, Nederlandse en buitenlandse multinationals. Een nauwe samenwerking met een van de big four accountantskantoren en een groot notariaat, maken het full service pakket dat AKD kan bieden compleet. Veel van de advocaten hebben jarenlang ervaring of zijn gevormd door de AKD visie op groei, bestaand uit een focus op dienstverlening, samenwerking, multidisciplinaire deskundigheid en specialisatie. Het aanbod aan rechtsgebieden beslaat de volledige commerciële rechtspraktijk en de brede geografische dekking, maken rechtstreekse communicatie en persoonlijk contact, ondanks de omvang van het kantoor, de standaard. Met een nauwe blik op zowel de juridische, notariële als fiscale behoeften van cliënten, een blik op groei, verandering en internationale ontwikkelingen, treedt AKD als adviseur en als procesvertegenwoordiger op voor cliënten, op een begrijpelijke en transparante wijze, ongeacht de complexiteit van de uitdagingen.

Meer Informatie
Amsterdam Zuidas
Lexence Advocaten

Lexence Advocaten

In stadsdeel Zuid bevindt zich dit groot Nederlands advocatenkantoor, met vastgoed- en ondernemingsrecht als focus en een partner base, opgeleid en ontwikkeld bij de grote Nederlandse en internationale advocatuur. Lexence is een jong, dynamisch en groeiend kantoor, dat niet schroomt om qua bedrijfsvoering en marketing nieuwe stappen te maken, wat bijgedragen heeft aan de naamsbekendheid en herkenbaarheid van het merk en de verbonden advocaten. Lexence onderscheidt zich door toegankelijkheid, bereikbaarheid (de officiële kantooruren zijn langer dan van ieder ander advocatenkantoor in Nederland) en focus. Vastgoed- en ondernemingsrecht vormen de absolute kern van de activiteiten van het kantoor en de meerwaarde voor cliënten. Een sterke transactiepraktijk op beide gebieden wordt ondersteund door een team deskundige en ervaren procesadvocaten. De ruimte die geboden wordt aan jonge advocaten om te kiezen voor groei en te investeren in zichzelf is groot, met regelmatige partnerbenoemingen, maar ook overstap van ervaren partners vanuit grote kantoren. Lexence groeit bewust en gecontroleerd op de gebieden waarin het kantoor sterk is.

Meer Informatie
Amsterdam Zuidas
Amsterdamse Meesters

Amsterdamse Meesters

Amsterdamse Meesters is een advocatenkantoor in Amsterdam Zuidas. Het is een karakteristiek, persoonlijk vormgegeven samenwerkingsverband, gevestigd dichtbij de rechtbank Amsterdam, dat altijd op zoek is naar de toegevoegde waarde voor de cliënt. Het kantoor bestaat uit echte, ervaren procesadvocaten, die geloven in duidelijkheid, gezamenlijke oplossingen en waar nodig, deskundig procederen. Met een incassopraktijk, een burgerlijke procespraktijk, aandacht voor bestuursrecht, personen- en familierecht, strafrecht, arbeidsrecht, huurrecht en algemeen contractenrecht, brengen de advocaten oplossingen en houden zij elkaar scherp. Grote vastgoed- en ontwikkelingsprojecten op het gebied van infrastructuur, evenals ruimtelijk bestuursrecht dragen daarnaast bij aan het karakter van het klein Amsterdams kantoor als een betrouwbare partner in vastgoedzaken. Het kantoor vertegenwoordigt zowel particulieren als ondernemingen en staat open voor kennismaking om op creatieve en meedenkende wijze de behoeften van rechtzoekenden in te schatten. Het draait voor Amsterdamse Meesters om de meerwaarde die voor de cliënt gerealiseerd kan worden.

Meer Informatie
Amsterdam Zuidas
Baker & McKenzie Amsterdam

Baker & McKenzie Amsterdam

Baker & McKenzie, het op een na grootste advocatenkantoor ter wereld, is een groot advocatenkantoor in Amsterdam Zuidas. Baker & McKenzie is een wereldwijd full service kantoor dat middelgrote en grote organisaties, variërend van bedrijven tot brancheorganisaties, overheden en non gouvernementele organisaties rechtsbijstand verleend. Als een van de oudste vestigingen van dit internationaal kantoor, kent het Amsterdams kantoor, ondanks de internationale roots, een eigen, Nederlandse geschiedenis en is het organisch meegegroeid binnen de context van de internationale uitbreiding van Baker & McKenzie wereldwijd. De schaal en middelen, laten een specialisatietraject voor alle betrokken advocaten toe van ongekend niveau. De investering in alle advocaten, fiscalisten en notarissen is groot en gericht op kwalitatieve dienstverlening. De internationale dekking en toegang tot rechtsgebieden en deskundigen binnen de eigen organisatie, maken Baker & McKenzie een unieke partner voor cliënten. De norm voor ontwikkeling, dienstverlening en professionaliteit ligt hoog bij dit wereldwijd erkend en gevierd kantoor. De Amsterdamse vestiging is op vele rechtsgebieden een spil en het aanbod omvat alle denkbare rechtsgebieden van de commerciële advocatuur. Postacademische specialisatie opleidingen, doceren, onderzoek en publiceren zijn een onvermijdelijk onderdeel van het carrièrepad van de advocaten bij dit kantoor en meerdere outside counsels aan faculteiten over de hele wereld zijn verbonden aan Baker & McKenzie.

Meer Informatie